De cursus Bewust Wandelen (ook wel Mindful Wandelen) heeft als doel om jou bewust te maken tijdens het wandelen. Niet alleen in beweging zijn, maar ook optimaal genietend van je omgeving en het moment. D.m.v. diverse technieken bewuster te ademen, relaxed en bewust de balans opzoekend. Uiteindelijk ben je bewust aan het wandelen en ervaar je meer energie.

Training Bewust Wandelen

De training bestaat uit 4 afzonderlijke lessen die je tezamen alle tools bieden die nodig zijn om Bewuster te wandelen en zoveel mogelijk in Balans te komen. Ervaring is niet nodig. De 4 trainingssessie zijn in onderling overleg in te plannen.

De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende loper kan meedoen. De gehele training bestaat uit 4 lessen.

  1. Uit je hoofd, in je hart. Je hebt vast wel eens gehoord dat wandelen goed voor je is. Na afloop ben je lekker actief geweest, maar echt ontspannen. Dat gevoel heb je misschien niet helemaal. Je actielijst is bijgewerkt en je hebt misschien je stappendoel gehaald. Maar toch. Dit is hem niet helemaal. In deze training gaan we bewust uit ons hoofd, zetten we onze beiden voeten op de grond en gaan we de ontspanning tijdens het lopen opzoeken. We gaan uit ons hoofd en in ons hart. Na afloop hoop ik dat je hoofd leeg is en je met meer energie en frisheid de rest van de dag tegemoet gaat.
  2. Zintuigenwandeling. Wandelen met je zintuigen. We gaan deels in stilte, luisteren wat voor geluiden er eigenlijk om ons heen zijn, kijken naar wat de natuur ons allemaal laat zien, we voelen met onze huid (zon, wind, warmte, kou) en afhankelijk van het seizoen valt er ook genoeg frisheid te ruiken.
  3. Wandelgevoel. Wat ervaren we eigenlijk tijdens het wandelen, voelt het fijn, voelt het vervelend en waarom dan eigenlijk. Soms kunnen we het achterhalen en soms is het gewoon zo. We worden ons bewust van wat er in ons lijf gevoeld wil worden.
  4. Belevingswandeling. Vandaag lopen we een deel van het Polderpad. We starten vlakbij ’t Geertje en lopen door het Prielenbos, langs het Noord-Aa en komen onderweg diverse ‘belevingen’ tegen.

 

Na afloop van de 4 trainingen hoeft het wandelen niet zomaar te stoppen. Je kan ervoor kiezen om zelf wat vaker bewust te wandelen of om mee te doen met onze wekelijkse wandelgroepen, kijk maar eens bij Bewust Mindful Wandelen of Powerwalk – Zoetermeer.

 

 

Tarieven 2023

De gehele training bestaande uit 4 lessen en kost € 60,-.

Een afzonderlijke training kost € 17,50.

Een training bestaat afhankelijk van de grootte van de groep uit 1 a 1 1/2 uur. Na afloop is er tijd voor een bakkie.

Voor vragen en/of aanmelden zie contact.